Nowości Dział Naukowy

Akcja PASZPORT CZYTELNIKA. Przyjdź do biblioteki, odbierz paszport, zbieraj naklejki i wygrywaj nagrody!!!

Nowości Dział Naukowy
Przekroczyć narcyzm.  Tonino Cantelmi, Francesca Orlando

Przekroczyć narcyzm. Tonino Cantelmi, Francesca Orlando

wtorek, 07-02-2017, 11:29
Problem narcyzmu przeżywa odrodzenie. Narcyz to człowiek, który staje się niewolnikiem stworzonego przez siebie błędnego koła nieustannych poszukiwań. Wprawdzie te poszukiwania mają na celu osiągnięcie osobistego szczęścia, ale narcyz nie potrafi się cieszyć nawet z tego, co już osiągnął, przeciwnie – wciąż czuje niepokój i wewnętrzny przymus...
Gatunek:
Turystyka zdrowotna uzdrowiskowa i uwarunkowania bioklimatyczne Wydawca: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego

Turystyka zdrowotna uzdrowiskowa i uwarunkowania bioklimatyczne Wydawca: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego

wtorek, 07-02-2017, 11:16
W ostatnich latach na rynku turystycznym duży potencjał rozwojowy związany jest z turystyką uzdrowiskową, która w istotny sposób może wspomóc rozwój turystyki,zapewniając dynamiczny rozwój miejscowości uzdrowiskowych. We współczesnym świecie, w związku z rosnącym wpływem negatywnych skutków cywilizacji na stan zdrowia człowieka, starzeniem się...
Gatunek:
 Planowanie produkcji i dystrybucji. Podręcznik do kształcenia w zawodzie technik logistyk. Widłok Sabina

Planowanie produkcji i dystrybucji. Podręcznik do kształcenia w zawodzie technik logistyk. Widłok Sabina

wtorek, 07-02-2017, 11:11
Książka stanowi jedną z sześciu części zestawu podręczników do kształcenia w zawodzie technik logistyk w zakresie kwalifikacji A.30 Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w pro­cesach produkcji, dystrybucji i magazynowania.W podręczniku omówiono zagadnienia zaopatrzenia przepływów produkcyjnych, ze szczególnym...
Gatunek:
nowości

Higiena produkcji żywności

czwartek, 29-12-2016, 11:32
Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, na którym od wielu lat realizowane są przedmioty poświęcone higienie produkcji żywności, np. higiena produkcji potraw, higiena zakładów żywienia zbiorowego, higiena produkcji gastronomicznej, HACCP i inne systemy zapewnienia...
Gatunek:
nowości

Opakowania i pakowanie żywności

czwartek, 29-12-2016, 09:40
Podręcznik jest próbą usystematyzowania podstawowych wiadomości na temat zagadnień związanych z opakowaniami i pakowaniem. Starano się w nim przedstawić złożoność procesu doboru i oceny opakowań, w szczególności przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Poszczególne rozdziały obejmują zagadnienia, począwszy od ogólnych definicji opakowań i ich roli...
Gatunek:
Rachunkowość finansowa Bożeny Padurek

Rachunkowość finansowa -Bożena Padurek

czwartek, 29-12-2016, 09:34
RACHUNKOWOŚĆ FINANSOWA. CZĘSC III. PRODUKTY PRACY I ICH SPRZEDAŻ, OBRÓT TOWAROWY, INWENTARYZACJA, ŹRÓDŁA FINANSOWANIA ZASOBÓW MAJĄTKOWYCH, POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ OPERACYJNA, DZIAŁALNOŚĆ FINANSOWA, STRATY I ZYSKI NADZWYCZAJNE, WYNIK FINANSOWY KWALIFIKACJA A.36 W podręczniku ,,Rachunkowość finansowa. Część III omówiono ewidencję obrotu produktami...
Gatunek:
Biologiczne podstawy psychologii. James W. Kalat

Biologiczne podstawy psychologii. James W. Kalat

poniedziałek, 12-12-2016, 13:18
Podręcznik Jamesa Kalata jest jedną z najbardziej znanych i szeroko polecanych publikacji akademickich na świecie. Autor, badacz i wykładowca psychologii z dużym doświadczeniem dydaktycznym, proponuje w niej problemowe ujęcie zagadnień psychologii, która zajmuje się badaniem i wyjaśnianiem zachowania oraz jego mechanizmów poprzez odwołanie się do...
Gatunek:
Marka na cztery sposoby. Jacek Pogorzelski

Marka na cztery sposoby. Jacek Pogorzelski

poniedziałek, 12-12-2016, 13:13
Marki są nie tylko przydatnym narzędziem zarządczym, lecz także subtelnym procesem dialogu między ich właścicielem a odbiorcą. Zachęcając do zakupu, tworzą też ideologie, wspierają określony styl życia i zmieniają kulturę ich użytkowników.Autor książki prezentuje zupełnie nowe, rewolucyjne ujęcie marki, zgodnie z którym nie ma jednego,...
Gatunek:
Parowe źródła ciepła. Krystyna Mizielińska, Jarosław Olszak

Parowe źródła ciepła. Krystyna Mizielińska, Jarosław Olszak

poniedziałek, 12-12-2016, 13:04
Książka jako jedyna na rynku podręczników akademickich z danej dziedziny, w sposób kompleksowy ujmuje zagadnienia z wiązane z wykorzystaniem pary wodnej jako nośnika energii cieplnej. Autorzy omówili podstawowe pojęcia związane z parą wodną, przedstawili klasyfikację kotłów parowych, wytwornic pary, przegrzewaczy pary, ich charakterystykę w...
Innowacje w opakowaniach żywności i napojów. red. Neil Farmer

Innowacje w opakowaniach żywności i napojów. red. Neil Farmer

poniedziałek, 12-12-2016, 12:57
To książka dla osób poszukujących nisz w innowacyjnej działalności gospodarczej i naukowej. Na podstawie analizy informacji zamieszczonych w publikacji można wyrobić sobie opinię o kierunku, w którym idzie światowa gospodarka w zakresie opakowań żywności i innych łatwo zbywalnych produktów, oraz jak wielki i rozwojowy jest to rynek w...
Gatunek:

Strony