Nauki techniczne

Szanowni Czytelnicy! Uprzejmie informujemy, że Dział Dziecięcy Filii posiada nowy numer telefonu: 507 770 859

Nauki techniczne

Higiena produkcji żywności

Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, na którym od wielu lat realizowane są przedmioty poświęcone higienie produkcji żywności, np. higiena produkcji potraw, higiena zakładów żywienia zbiorowego, higiena produkcji gastronomicznej, HACCP i inne systemy zapewnienia bezpieczeństwa zdro­wotnego żywności.

Technologia chemiczna- Mikołaj Szafran

Nowoczesna, kompleksowa publikacja omawiająca zasady organizacji i prowadzenia procesów technologicznych w przemyśle chemicznym i innych dziedzinach produkcji. Wstępne rozdziały obejmują wybrane wiadomości z zakresu statyki i kinetyki chemicznej, termochemii i elektrochemii przeznaczone dla osób rozpoczynających edukację z dziedziny produkcji przemysłowej.

Jednolity rynek energii elektrycznej

Jednolity rynek energii elektrycznej w Unii Europejskiej w kontekście bezpieczeństwa energetycznego Polski/ Pach-Gurgul Agnieszka

Zaopatrzenie w wodę i kanalizacja wsi

Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat zaopatrzenia w wodę i kanalizacji w osiedlach wiejskich i gospodarstwach rolnych, z uwzględnieniem najnowszych osiągnięć. Książka jest podręcznikiem dla studentów wyższych szkół rolniczych; mogą z niej także korzystać inżynierowie i technicy zajmujący się projektowaniem i wykonawstwem wodociągów i kanalizacji na wsi.

Strony